Lämna in ditt bidrag
Tidsplan
- 15 februari öppnar anmälan av bidrag
- 15 juni sista dag att skicka in bidrag
- Slutet av september (v39) lämnas besked om vilka som antagits
- För att komma med i programmet måste du som föreläsare anmäla sig som föreläsare inom två veckor efter besked.
Ansök om att få delta med en programpunkt genom att skicka in ett abstrakt. Dessa bedöms av biennalkommittén med avseende på innehållets relevans och originalitet. Vi är måna om att få bidrag både av lärare och forskare och bidrag som riktar sig mot alla målgrupper. Eftersom vi vill ha en stor bredd på bidragen kommer konkurrensen att variera. Om det är många bidrag som är snarlika blir kraven för att bli antagen högre, medan om det är få bidrag i en viss kategori är chansen större att komma med. Kommittén kan komma att ändra målgruppen för ditt bidrag och att dubblera ditt pass om det bedöms som lämpligt. Alla pass är 45 minuter.
Om din programpunkt blir antagen och du inte är en kommersiell aktör erhåller du gratis konferensdeltagande. Du får även betald logi om du behöver hotellrum (gäller en person per bidrag) om ditt bidrag är en föreläsning eller worshop, gäller ej idéutställning.
Du skickar även in ett abstrakt om du vill bidra med en idéutställning.
Idéutställningarna kommer att vara väl synliga och centralt placerade med stort flöde av personer som passerar till och från programpunkter och i anslutning till matställen.
Vi hoppas på många fina idéutställare den här biennalen! Vill du ha hjälp att utforma din idéutställning på ett trevligt sätt så kontakta cecilia.kilhamn@ncm.gu.se
Praktisk information:
Abstraktet ska vara en beskrivning av ditt bidrag i syfte att informera och locka åhörare. Observera att alla deltagare kommer att kunna läsa hela abstraktet så korrekturläs en extra gång och säkerställ att korrekt svenska används. Ditt abstrakt ska vara mellan 400 och 800 ord exklusive referenser.
- Föreläsning. En föreläsning äger rum i en sal med biosittning som rymmer mellan 50 och 400 personer. Tavla och projektor tillhandahålls.
- Workshop. I en workshop ska deltagarna vara aktiva. Du får önska möblering och maximalt antal deltagare men förväntas själv ta med det material du behöver till passet. Om din workshop är populär får du vara beredd att genomföra den två gånger.
- Idéutställning. En idéutställning kan exempelvis handla om ett utvecklingsarbete eller ett temaarbete på din skola, en speciell verksamhet eller en intressant matematisk idé. En ideell förening kan presentera sig och sin verksamhet som en idéutställning. Kommersiella aktörer accepteras inte som idéutställare. Utställningen kan men måste inte vara bemannad. Som idéutställare får du tillgång till en väggyta (postervägg) som är 2 meter bred och 1 meter hög samt ett ståbord. På denna yta ska du visa upp din verksamhet på ett inspirerande sätt.
Bild på idéutställning kommer snart presenteras här!
Som en hjälp för deltagarna att hitta lämpliga pass är det viktigt att du anger vem du helst vill ska komma. Välj därför vilken verksamhet ditt bidrag är mest relevant för
När du skicka in ditt abstrakt ska du beskriva följande:
- VAD DET HANDLAR OM (mellan 400 och 800 ord här)
Beskriv innehållet i ditt bidrag på ett informativt och lockande sätt.
Gärna med exempel men utan bilder.
Om det är en workshop bör du ge exempel på vad deltagarna kommer att få arbeta med.
Korrekturläs din text innan du skickar in.
- VEM DU RIKTAR DIG TILL
Beskriv kort vem du riktar dig till.
Argumentera för varför din programpunkt är viktig, intressant och relevant för lyssnarna.
Har du exempel från någon särskild verksamhet eller årskurs så berätta det. - REFERENSER (i förekommande fall)
Om du har forskningsreferenser eller annan litteratur som du bygger på eller hänvisar till i din föreläsning skriver du dessa här.